Skip to main content

DE COMPUTERFABRIEK helpt
je uw verloren data van pc of stick te recupereren.

Datarecuperatie

U kunt bij ons terecht voor de recuperatie van uw defecte harde schijf, SSD, flash kaart, USB-memory stick, CD, DVD, RAID-systemen, NAS, SAN, gsm, tablets en andere hardware die informatie bevat (zoals bvb. Trimble landmeterapparatuur) en forensisch onderzoek (nazicht geschiedenis harde schijf), evenals voor het opnieuw beschikbaar stellen van bestanden die met een paswoord beveiligd waren en daardoor niet meer konden gebruikt worden. Ook kunnen wij gegevens overzetten op een modernere informatiedrager (van Tape naar DVD).

FASE I: Gratis analyse.

Gratis analyse: Uiterlijk 2 werkdagen na ontvangst wordt middels een analyse nagegaan of wij verwachten dat de data recovery van uw datadrager succesvol zal zijn. Indien zo, dan volgt een vrijblijvende offerte. Indien recovery niet kan (omwille van technische redenen) of mag (uw keuze) doorgaan, mag u desgewenst de defecte datadrager komen ophalen of gratis door ons laten vernietigen.

Hoogdringende analyse: een analyse buiten de kantooruren kost 250 Euro plus BTW, vooraf te betalen (cash of bankkaart). Deze kost wordt afgetrokken van de eindtotalen van niveau emergency (48 uur en 24 uur) uit de daaropvolgende offerte. Indien recovery niet kan of mag doorgaan (zie hierboven) blijft deze kost verschuldigd.

FASE II: Het recupereren van uw data.

Na uw schriftelijk akkoord op de offerte plannen we de recovery in volgens de door u gekozen tijdsduur (tussen 24 uur en twee weken). Pas aan het eind van die periode vindt de effectieve data recovery plaats. Mocht, tegen de eerdere verwachting in, recovery helaas toch niet mogelijk zijn, dan zijn er geen kosten, behalve een eventuele terugbezorging. Bij een gedeeltelijke recovery: hier wordt een percentage van de offerte aangerekend. De verdeelsleutel hiervan vindt u op de offerte terug.

UITZONDERING: Indien we reeds bij de analyse vaststellen dat de recovery zeer moeilijk en risicovol zal zijn, terwijl we bovendien speciale onderdelen moeten bestellen, dan zal reeds in de offerte uw akkoord gevraagd worden om de kosten van (enkel) die tools vooraf te betalen, ongeacht het resultaat. Uiteraard staat het u vrij hier niet op in te gaan.

BETALING: Behalve in de uitzondering hierboven wordt pas aan het eind van de recovery, na de goedkeuring van de datalijst, een factuur opgesteld. Het terugbezorgen van de data geschiedt na het ontvangen van een betaling(sbewijs)

GARANTIE: De meeste fabrikanten van mediadragers accepteren, indien van toepassing zijnde, behoud van garantie. Voor zekerheid hierover informeert u best eerst bij de fabrikant.